BIERPASSIE WEEKEND VIII

De derde keer met de Groenplaats als decor was de goede keer. De eerste keer was het even wennen en waren er wat technische kinderziekten, vorig jaar werden we één dag uitgeregend maar dit jaar liep ons Festival in het hart van’t stad echt lekker. Niet minder dan 7000 bierliefhebbers brachten er een bezoekje, en proefden 152 bieren, waarvan 12 nieuwe.

Vrijdag werd het weekend feestelijk ingedronken met schepen van cultuur en toerisme Philip Heylen, die ons ook vervoegde op de VIP night waar voor het eerst de Beer & Gastronomy award werd uitgereikt door de Brouwers van de lage landen. De winnaar van deze eerste uitgave was Den Dyver uit Brugge, die de trofee uit handen van Schepen Ludo Van Campenhout kreeg uitgereikt. Ook werd een compilatie getoond van de beste stukken uit de afgelopen ATV-reeks “Bierpassie”, die dit najaar een tweede editie krijgt. Meesters van de Gerst werden dit jaar niemand minder dan de broers Carlo en Lode Roman, voor hun moderne aanpak van de aloude familiebrouwerij. Tot slot werden nog enkele prominenten geridderd in de Confrérie van de Roze Olifant, waaronder Jean-Paul Van Luchene, de aankoper bieren van O’Cool en Jean-Paul Snoecks, producer van de ATV –reeks Bierpassie. De avond werd afgesloten met een vlammende spreekbeurt van Garrett Oliver over “ How to match beer with food”, een vurig pleidooi voor de Belgische bieren en beer & food pairing, iets waar hij een heel dik en succesvol boek heeft geschreven. We hebben spijt dat we dit niet opgenomen hebben, hij slaagde erin om de aanwezige brouwers in vervoering te brengen en op het einde de Belgische vlag om te gooien en een vreugdedans te maken. Gelukkig hebben we Garrett voortaan in het magazine, hij schreef zijn impressies neer over ons festival. Het Bierpassie Weekend dit jaar was er eentje van rustige ambiance, als uitschieters noteerden we de gigantische toog van Palm Breweries met al hun nieuwe en innoverende tapsystemen ( Master Beers, Old Masters en Tapmaster), de nieuwkomers Achilles, Boelens, Captain Cooker, Van Steenberge, De Block, Lindemans en het grote succes van onze Beer Sommelier Bar en.....de jeugd, die in grote getale aanwezig was en honderden vragen stelde over al dit lekkere bier aan de aanwezige brouwers. Dat doet goed! Laten we tenslotte niet vergeten dat er een heel belangrijke nieuwe stand stond: die van 0’Cool, de keten die helemaal begrepen heeft hoe je met bier moet omgaan. Bravo voor hun visie om met ons mee te denken en het bier op een hoger niveau te verkopen. Naar ik hoor lopen hun 125 biercorners als een trein!

BACK