10 DE BIERPASSIE WEEKEND

De weergoden waren ons bijzonder gunstig gezind en het waren vooral zij die van de tiende editie van ons Bierpassie Weekend een echte topper maakten. We hadden voor ons jubileum ook een nieuwe tentopstelling geregeld, die veel opener is en een sfeer van “Gemütlichkeit” creeerde, nog in de hand gewerkt door de patersbanken die we rondom geplaatst hadden en waarop de mensen rustig konden proeven... Natuurlijk is dit een risico, je kan uitregenen zoals vorig jaar in Brussel op de Grote Markt. Maar als het wat meezit is dit toch het mooiste: een open lucht bierfestival met mooi weer, biertjes proeven met een mooie harmonie of jazzgroepje in de achtergrond.


Mooie bieren waren er ook: een karrenvracht aan nieuwe bieren lokten de meer dan zevenduizend opgekomen bierliefhebbers als bijen op honingbloesems. Ze konden er niet genoeg van krijgen, van de K Rosé, Omer, Liefmans, Vedett Extra White, Straffe Hendrik, Jessenhofke, Augustijn Donker, Hopus, Lucifer, Timmermans Oude Geuze, Megablend, Saison de St.Feuillien, Tongerlo Prior, Adriaen Brouwer Dark Gold, Tempelier, de nieuwe Maes Pils, Grimbergen Goud...deze laatste brouwerij was voor de eerste keer op ons event en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Ook voor de eerste keer een gezamenlijke stand van de Belgian Family Brewers, 12 familiale brouwers die hun beste bier van het vat tapten. In het totaal waren er 200 verschillende bieren te proeven in het Biersommelier-proefglaasje.


Tijdens het VIP-gebeuren vooraf in het Hilton-hotel ( nog eens herhalen: alle abonnees zijn daar welkom) reikten we heel wat awards uit: de 2de Michael Jackson award voor veelbelovende jonge brouwers ging naar Pol-Emile Lefebvre voor zijn “Hopus” bier, de 3de Beer & Gastronomy award ging ex aequo naar ’t Hommelhof en Den Dyver, twee reuzen van de bier en gastronomie. De ludieke Confrérie van de Roze Olifant ridderde twee nieuwelingen: Jeanine Marois, organisatrice van Mondial de la Bière (dit najaar in Straatsburg, zie advertentie) en de baas van de Streekkrant in Antwerpen. De aanwezigen konden ook een compilatie zien van de afgelopen reeks op Vitaya ‘ De Biersommelier’ ( nu ook te zien op www.beerpassion.com)Grote afwezige was burgemeester Patrick Janssens, maar die was zaterdagochtend in het geheim getrouwd, zo lazen we in de krant. Dan moet je volgend jaar maar komen, Patrick!

Noteer alvast in je agenda: Bierpassie Weekend XI op 25,26 en 27 juni 2010.


BACK